Warmte

Field Service Management voor de warmtebranche

Bedrijven in de warmtebranche staan voor complexe uitdagingen. Woningen door heel Nederland moeten geïsoleerd worden en voor 2050 van het aardgas af. En het nauwkeurig uitvoeren van meteropnames en meterwissels blijft cruciaal voor het leveren van optimale warmtediensten aan consumenten en bedrijven. Wij begrijpen de uitdagingen in dit dynamische landschap als geen ander.

 

Met onze geavanceerde field service software helpen wij bedrijven om werkprocessen te optimaliseren en de overgang naar duurzame warmtebronnen te versnellen.

Hier helpen wij jou onder andere bij

Metering as a Service

Efficiënte meteropname aan de deur voor analoge meters met Metering as a Service. Snel, nauwkeurig en met minimale foutmarges.

Lees meer

Slimme meters & Meterwissels

Snel en doeltreffend vervangen van (slimme) meters, waarbij planning en uitvoering naadloos op elkaar aansluiten.

CV-ketels

Het gemakkelijk plaatsen, onderhouden en vervangen van (hybride) CV-ketels.

Storing en onderhoud

Minimaliseer downtime en bied effectieve storingsregistratie en onderhoudsplanning om continuïteit te waarborgen.

Alles wat jouw warmtebedrijf nodig heeft

Met de PTI Planning Suite sta je klaar om de uitdagingen in de warmtebranche aan te pakken. Optimaliseer jouw field service, verbeter klanttevredenheid en blijf vooroplopen in een snel veranderende sector.

Optimale klantcommunicatie. Volledig beheer over het opstellen, bewerken en versturen van gerichte klantcommunicatie. Jouw klanten zijn altijd op de hoogte van je komst.

De beste planningssoftware. Optimale planning van werkzaamheden voor de buitendienst. Plan de meest efficiënte routes met ons intelligente algoritme en bespaar op tijd en reisbewegingen.

Een gepersonaliseerd klantportaal. Maak heldere afspraken met jouw klanten en bied ze de ruimte deze te wijzigen op basis van hun voorkeuren. Jouw buitendienst staat nooit meer voor een dichte deur.

Mobile app voor de buitendienst. Alles wat jouw buitendienstmedewerker op zak moet hebben om werkzaamheden zo effectief mogelijk uit te voeren. Van digitale werkbonnen en checklists tot het scannen van meters met Artificial Intelligence.

Alle data nauwkeurig en op één plek. Verwerk alle benodigde gegevens gemakkelijk met één foto. Behaal een hogere nauwkeurigheid dan handmatige invoer en koppel foto’s en gegevens direct aan het opdrachtendossier.

Cases

Klantcommunicatie Envelop" alt="">

Bewoners meekrijgen in de energietransitie: PTI en GroeneWarmte optimaliseren de klantbeleving

De energietransitie heeft een enorme impact op onze hele maatschappij. Om in 2050 CO2-neutraal te kunnen zijn, moet er namelijk nog een hoop gebeuren in Nederland. Onze klant GroeneWarmte speelt een voorname rol in deze transitie. Wij zijn trots dat wij hen hierin ondersteunen. Zo dragen wij samen ons steentje bij aan deze duurzame toekomst!

Equans en Inter-On" alt="">

Efficiënt en duurzaam laden: PTI en Inter-on schouwen laadpalen voor Equans

We zijn trots om ons nieuwe project te introduceren: het duurzaam en efficiënt schouwen van laadpalen voor Equans.

Field Service Management" alt="">

Waternet kiest voor Metering as a Service

Voor water- en energiebedrijven wordt het behouden van aparte teams voor fysieke meteropnames steeds lastiger en kostbaarder. Waternet bevond zich in een vergelijkbare situatie en zocht naar een totaaloplossing die zowel digitale als fysieke meteropnames omvatte. Al ruim 30 jaar is PTI dé specialist binnen het nuts-domein als het gaat om meteropnames. Met Metering as a Service gaan we nog een stapje verder. Voor Waternet hebben we namelijk de welbekende meteropname-app (meteropname op afstand) uitgebreid met meteropname aan de deur.

Heijmans" alt="">

Heijmans en PTI breiden samenwerking uit

Nieuwe dienstverlening rond de installatie van split unit airconditioners waarbij het gehele proces van A tot Z efficiënt afgehandeld wordt. In een notendop is dat de inhoud van de intensievere samenwerking die Heijmans en PTI met elkaar aangaan. Een mooie aanvulling op de gezamenlijke ambitie om alle kort cyclische werkzaamheden van Heijmans middels de PTI Planning Suite te laten verlopen.

Dé specialist binnen het nuts-domein Warmte

Vrijwel alle Nederlandse elektriciteits-, gas- en drinkwaterbedrijven werken met de PTI Planning Suite. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw warmtebedrijf kunnen versterken.

Neem contact op

Ervaringen van klanten

In onze zoektocht naar een slimme planningsoplossing kwamen we bij PTI uit. Een belangrijke eis was dat wij vastgestelde logica in het planningssysteem opgenomen wilden hebben. Dat kon bij PTI.

- Ron Korthout.

De PTI Planning Suite geeft realtime inzicht in onze werkzaamheden. Met de verdeeltool kunnen opdrachten gemakkelijk aan de juiste buitendienst-medewerker worden toegekend. Dit proces is zichtbaar verbeterd!

- Emiel Ketelaar.

In nauwe samenwerking met PTI konden we het proces steeds verder optimaliseren. Wij hebben er geen omkijken naar.

- Emmy van Riel.

Dagelijks ervaren wij hoe betrouwbaar de oplossingen van PTI zijn.

- Frank van der Putten.

PTI zorgt ervoor dat wij 95% van onze meterstanden binnenkrijgen. Ze nemen ons veel werk uit handen en blijven continu verbeteren om dit te verhogen. Wij zijn trotste gebruikers van hun applicaties.

- Dirk Huurman.