Routeoptimalisatie

Optimaliseer de routes van uw monteurs

PTI.nl / Planning software / Routeoptimalisatie

Het efficiëntst plannen van buitendienstmedewerkers is een vak apart. Om dit mogelijk te maken maakt PTI daarom gebruik van het beste algoritme van dit moment. Om de integriteit van dit algoritme te waarborgen en optimaal te profiteren van alle up to date functionaliteiten kiezen we er tevens voor om het planbord – Visitour – in te zetten.

Perfectioneer de routes met Visitour

Door middel van het planbord heeft de planner het complete overzicht van alle lopende en geplande opdrachten. Opdrachten kunnen vol automatisch worden ingepland, maar dit kan ook op semi-automatische wijze gebeuren. Bij de laatstgenoemde optie wordt aan de planner inbreng gevraagd.

Het samenstellen van de planning gebeurt op basis van de criteria die vooraf worden opgesteld en steeds opnieuw kunnen worden verfijnd. Voorbeelden van criteria zijn:

  • Werktijden
  • Vaardigheden buitendienstmedewerkers
  • Beschikbaarheid materialen
  • Indeling in regio’s (wel of niet)
  • Prioriteit van opdrachten
  • Volgorde van opdrachten

Bron afbeelding: FLS

Op basis van een aantal van deze criteria kunnen routes van buitendienstkrachten worden aangepast. Wanneer bijvoorbeeld de werktijden van een monteur onverhoopt veranderen, kan hier razendsnel op worden ingespeeld door middel van Real-Time routeoptimalisatie.

De routeoptimalisatie voor de planning is speciaal ontwikkeld om de buitendienstmedewerker zo optimaal mogelijk zijn werk te laten doen. Dit vertaalt zich in de praktijk naar een besparing van maar liefst 20% minder gereden kilometers, waardoor er ruimte ontstaat om meer opdrachten te doen. Hierdoor hoeft u minder monteurs in te zetten en worden de kosten gereduceerd.

Real-Time Routeoptimalisatie

U kunt tevens gebruik maken van de standaard feature Real-Time routeoptimalisatie. Hierbij wordt het algoritme gedurende de dag ingezet om bij wijzigingen opnieuw de planning te optimaliseren. Denk hierbij aan zieke medewerkers of een uitloop van de werkzaamheden door onvoorziene problemen bij de klant.

Real-Time routeoptimalisatie is een krachtige en waardevolle toevoeging die u, tegen een meerprijs, tevens in een later stadium nog kunt toevoegen.

Informatie aanvragen

Vul onderstaand contactformulier in. Er wordt binnen één werkdag contact met u opgenomen. Of stuur een e-mail naar support@pti.nl.

* Velden met een sterretje zijn verplicht.

In nauwe samenwerking met PTI konden we het proces steeds verder optimaliseren.”

- Essent

Snelheid van informatieverstrekking, storingsverhelping. Deskundigheid en kwaliteit.”

PTI denkt mee over de oplossingen.”

- Enexis

Prettig om te ervaren hoe PTI met ons meedenkt en meedoet.”

- Evides

Referenties

Interon
Eneco
IQ-Pass
Engie
RCN
Bindinc
PWN
SVP
Boels
Kenter
Brabant Water
Westerpoort Warmte
Dunea
Evides
WML
Delta
Baas
Total
Liander
Essent
Enexis
Vattenfall
Heijmans
Waternet
SSH
Brinck
DNWG

Contact

Adres:
Korenmolenlaan 1C
3447 GG Woerden
0348 - 466888

support@pti.nl 

Debiteurenbeheer software

Diverse pagina's