PTI.nl / Modules / Planning
Icon planning

Planning

Jij wilt ervoor zorgen dat de planning van het werk past bij de agenda van jouw klant en tegelijk de meest efficiënte route voor jouw monteurs is. Dat regel je met de module planning, de planning software voor jouw buitendienst.

Je wilt tijdig een goede planning opstellen. Voor morgen, volgende week of volgende maand. Zodat je klanten en monteurs weten wat er gaat gebeuren. Je stelt de meest ideale planning samen.

Maar zo blijft het vaak niet, want je klant wil de afspraak verplaatsen, er komt ad hoc werk tussendoor of je monteur wordt plotseling ziek. Wij begrijpen dat juist in die situaties het plannen van de meest efficiënte routes een uitdaging is. Voor jouw planner is het een tijdrovende klus. Je hebt hulp nodig van een intelligent systeem. De module Planning biedt de gewenste ondersteuning dankzij ons slimme algoritme en overzichtelijke planbord.

Planning overzicht

“Het beste algoritme in de markt”

Planbord

Ons planbord is het centrale punt van de Planning Suite. Alle werkzaamheden behorend bij jouw projecten of processen zijn daar in één overzicht te zien. Door het gebruik van kleuren zijn projecten van elkaar te onderscheiden, statussen direct zichtbaar, bijzonderheden gespecificeerd en/of de looptijd inzichtelijk.

Persoonlijk planbord
Iedere gebruiker kan het planbord naar eigen wens instellen. Deze persoonlijke voorkeur wordt standaard opgeslagen waardoor je altijd direct door kan gaan waarmee je geeindigd bent.

Op basis van toegekende rechten kan een planner bovendien alle werkzaamheden, dan wel een deel van de werkzaamheden inzien. Denk aan de aansturing van een specifiek project of team.

Planbord
Project planning

Projectplanning

Onze planning software is te gebruiken voor grote projecten en kleine opdrachten. Afhankelijk van de grootte van het project biedt de Planning Suite verschillende opties.

Grote projecten zijn doorgaans complex daarvoor bieden we de optie ‘automatisch plannen’ met gebruik van ons algoritme. Het neemt jouw planner werk uit handen.

Voor kleine of individuele opdrachten biedt de Planning Suite de optie handmatig plannen. De expertise van jouw planner komt dan echt van pas. Hij/zij zet dan écht de puntjes op de welbekende i.

Een derde belangrijke optie – voornamelijk voor grotere projecten -is onze capaciteitsplanning. Ideaal bij het plannen waarbij een deel van tijd/dag/week beschikbaar moet blijven, voor bijvoorbeeld storingen, spoedklussen etc. De bezettingsgraad is direct inzichtelijk.

Additionele mogelijkheden:

 • Resources bekijken, beheren en reserveren,
 • Werkzaamheden en klantafspraken verzeten,
 • Nieuwe werkzaamheden toevoegen,
 • Annuleren van opdrachten,
 • Beschikbaarheid monteur en/of team inzichtelijk maken.

Algoritme

Als planner heb je de uitdaging om een planning te maken waar je te maken krijgt met tal van complicerende factoren. Denk aan competenties,- voorkeur,- beschikbaarheid/afwezigheid, – en woonplaats van de medewerker, wetgeving, begrensde (loop)tijd en andere afhankelijkheden. Een echte uitdaging dus!

Voor de Planning Suite maken we gebruik van de meest intelligente hulp – een proces gestuurd algoritme – bij het samenstellen van de meest efficiënte planning. Het stelt je in staat om met allerlei facetten rekening te houden die van invloed zijn bij het opstellen van een optimale planning.

Algoritme

Show must go on
Wij houden er rekening mee dat je bij wijzigingen in onze planning software (opdrachten lopen uit, monteur meldt zich ziek) als planner direct door wilt kunnen schakelen. Het algoritme biedt binnen enkele seconden een nieuwe planning aan. De show must go on! Klanten rekenen op de komst van de monteur.

Wat betekent gebruik van ons algoritme in de praktijk?

 • Minder gereden kilometers,
 • Meer opdrachten per monteur,
 • Minder capaciteit aan planners benodigd,
 • Continue optimalisatie van planning in de tijd,
 • Beschikbaarheid monteur en/of team inzichtelijk maken,
 • Optioneel de inzet van Dagoptimalisatie die ervoor zorgt dat op de werkdag zelf ook steeds optimalisatie van planning plaats vindt.

Wij hebben een rekenmodel beschikbaar waarin wij op basis van uw huidige planning de voordelen van ons algoritme voor u kunnen doorrekenen.

Route optimalisatie

Route optimalisatie

Je wilt dat jouw monteur zo weinig mogelijk kilometers rijdt en zoveel mogelijk bij de klant is. Kilometers kosten geld; in brandstof, autokosten en tijd van de monteur. Met onze planning software zit jouw monteur korter in de auto en meer bij klanten. Hierdoor kan de monteur meer opdrachten afhandelen en kun je jouw klant meer afspraak mogelijkheden aanbieden.

Onlogische routes zijn voor de monteur vervelend en voor de werkgever een kostenpost. Dat lossen we voor je op met de slimme technologie die continue voor jou de beste routes berekend. Zowel vooraf bij het maken van de dag-,week-, of maandplanning als tijdens de werkdag, de planning wordt continue geoptimaliseerd.

Het algoritme doet al het complexe rekenwerk die leidt tot de meest efficiënte planning. De planningsapplicatie maakt het mogelijk om over alle monteurs, alle werkzaamheden en alle criteria de beste route en planning op te stellen. De planner wordt geholpen, maar blijft ‘aan het stuur’ en kan zelf de speciale cases behandelen of handmatig aanpassingen maken.

Hulp nodig bij de inrichting van jouw planning of klantcommunicatie?

Onze consultants staan voor je klaar
PTI consultants

Andere bekeken ook:

Mobile app

Mobile app

De ideale buddy in de uitvoering voor jouw buitendienstmedewerker.
Gebruikersbeheer

Verdeeltool

De meest slimme verdeling van actuele werkzaamheden onder jouw medewerkers.

Gebruikersbeheer

Klantenportaal

Laat jouw klanten afspraken wijzigen of bevestigen tot op de minuut nauwkeurig.

Iets voor jou?

Laat een berichtje hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.

Heb je al direct vragen?

Neem contact op met Robin!

  +316 57 073 336

  robin.vandijk@pti.nl

Account manager Robin van Dijk

Contact

Adres
Korenmolenlaan 1C
3447 GG Woerden

Bel ons gerust!
0348 - 466888