Een glasvezelaansluiting – ook wel FTTH oftewel Fiber to the Home genoemd – is in Nederland niet meer weg te denken. Anno augustus 2020 maken maar liefst 2,8 miljoen Nederlandse huishoudens gebruik van een glasvezelaansluiting achter de voordeur en dat is gezien de consequente hoge internetsnelheid die het met zich meebrengt niet verrassend.

In Nederland wordt gestaag gewerkt aan de uitbreiding van het glasvezelnetwerk en iedere week worden er dan ook nieuwe locaties aangekondigd. Met de komst van de nieuwe 5G-technologie wordt de druk op het aanleggen van glasvezel extra vergroot, want met de slechts 2,8 miljoen huishoudens die op dit moment toegang hebben tot het netwerk is er nog veel werk aan de winkel.  

Een snelle internetverbinding is vooral populair bij meerpersoonshuishoudens – zoals gezinnen, studentenwoningen etc. – waarbij er verschillende devices worden gebruikt en zakelijke klanten.

Aanleg glasvezelnetwerk

Voor de uitrol en aanleg van het glasvezelnetwerk werken meerdere bedrijven met elkaar samen. Om alle individuele werkzaamheden naadloos op elkaar aan te laten sluiten, dient er een efficiënte planning te worden opgesteld. Het opstellen van een dergelijke planning kost echter veel tijd.
De PTI planning software is daarom een echte verrijking. Door de buitendienstmedewerkers efficiënt in te plannen, gebruik te maken van het beste algoritme en de juiste boodschap op het juiste moment te brengen, tilt u het proces met minder inspanning naar een hoger niveau.

Glasvezel aanleggen
de digitale werkbon is gebruiksvriendelijk

Planning

Voor de aanleg van glasvezel is er een onderscheid te maken tussen twee typen werkzaamheden; vóór- en achter de voordeur. Deze werkzaamheden worden over het algemeen apart van elkaar uitgevoerd, waardoor het maken van een planning een ware uitdaging kan zijn. Maar, niet met onze planning software. Onze software maakt gebruik van het meest geavanceerde algoritme van dit moment waardoor het in elkaar zetten van een efficiënte planning niet langer ingewikkeld is.

Met de planning software van PTI is het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens, volledig automatisch, te verwerken. Wilt u echter een wijziging aanbrengen of geselecteerd werk toekennen aan een specifieke medewerker? Ook dat kan. Het is op ieder gewenst moment mogelijk om de planning handmatig in te vullen en/of deze aan te passen. Hierdoor houdt u altijd de regie in handen.

Uitvoering

Met de Werkbon app hebben zowel de binnen-als buitendienstmedewerkers real-time inzicht in de meeste actuele planning en data. Andere producten die betrekking hebben op het uitvoeringsproces – zoals het materiaalbeheer – zijn bovendien volledig geïntegreerd waardoor de inkoopafdeling of het magazijn bij lage volumes tijdig een seintje krijgt.

de digitale werkbon is gebruiksvriendelijk
Klantcommunicatie

Communicatie

De aanleg van glasvezel gebeurt in verschillende stappen waardoor het tijdig informeren van de doelgroep van cruciaal belang is. Geluidsoverlast door het boren, tegels die uit de tuin verwijderd moeten worden en een auto die verplaatst moet worden, zijn zomaar wat voorbeelden van handelingen waarbij u de medewerking van een klant nodig heeft om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren.

 

De juiste boodschap – via het meest ideale communicatiemiddel – op het juiste moment is van cruciaal belang voor het soepel laten verlopen van het proces. Middels variabele data wordt de manier van communiceren gepersonaliseerd. Via ons Communication on Demand platform kunt u deze communicatieprocessen zelf beheren, wijzigen en versturen. Alle communicatie wordt aangepast op basis van uw eigen (huisstijl) wensen.

Voorbeelden oplossingen binnen uw branche:

de digitale werkbon is gebruiksvriendelijk

Planning software

de digitale werkbon is gebruiksvriendelijk

Werkbon app

de digitale werkbon is gebruiksvriendelijk

Customer communications management

Neem contact op!

Vragen?

Neem contact op met Robin!

  +316 57 073 336

 robin.vandijk@pti.nl

de digitale werkbon is gebruiksvriendelijk

Contact

Adres
Korenmolenlaan 1C
3447 GG Woerden

Bel ons gerust!
0348 – 466888

Vragen?
support@pti.nl