Energie & Water

PTI.nl / Branches / Energie & Water

Binnen het nuts-domein Energie & Water zijn we bij PTI de absolute specialist. Vrijwel alle Nederlandse elektriciteits-, gas- en drinkwaterbedrijven werken met onze zelfontwikkelde en volledig geïntegreerde SaaS (Software as a Service) totaaloplossing. En dat is niet voor niets. Onze oplossingen regelen namelijk alles in één keer. Zowel het wisselen van meters, het valideren van de meterstanden en het inplannen van buitendienstwerkzaamheden. En dat werkt ontzettend efficiënt. Tijdens de afgelopen twee decennia hebben we bij PTI veel kennis en praktische ervaringen opgedaan, waardoor we de beste en meest complete, operationele oplossingen in huis hebben. Profiteer ervan.

PTI Oplossingen voor Energie & Water

PTI biedt oplossingen voor het verzamelen, bewerken en vastleggen van informatie uit verschillende datastromen. Als enige marktpartij heeft PTI alle processtappen in eigen hand. Van IT tot fulfilment, van planning tot klantcommunicatie en zo nodig tot en met de daadwerkelijke uitvoering. Hierdoor zijn we nagenoeg onafhankelijk van andere partijen én dat geeft ons de ultieme controle over de kwaliteit van onze oplossingen. Zo ondersteunen wij onze klanten maximaal in hun positie als betrouwbare dienstverlener. Een waardevolle taak.

Kostenefficiënt

PTI biedt oplossingen die niet alleen tijd, maar ook kostenbesparend werken. Daarnaast leveren onze oplossingen – waar mogelijk – ook extra informatie op die onze klanten helpen hun processen te verbeteren.

Door de gestroomlijnde en intensieve communicatie met de consument wordt de kans dat een monteur voor een dichte deur komt te staan sterk beperkt. Dit brengt de proces- en faalkosten aanzienlijk omlaag. Daarnaast verzamelt PTI ontbrekende informatie over de bewoner en de aansluiting. Deze informatie kan worden gebruikt om toekomstige klantcontacten te verbeteren en kosten te besparen. Stuk voor stuk elementen die onze klanten helpen om hun positie als betaalbare dienstverlener sterk te houden. 

Publieksgerichte dienstverlener

Bij PTI ontwikkelen we oplossingen met een hoog gebruikerscomfort. Onze processen richten zich dan ook op het vereenvoudigen, verbeteren en minimaliseren van faalkosten. Dit gebeurt onder andere door huishoudens intensief te informeren over de eventuele werkzaamheden van onze klanten. In de praktijk blijkt dat onze communicatiestromen ertoe leiden dat de consument precies weet wat hen te wachten staat. Hierdoor kan de buitendienstmedewerker zijn werkzaamheden snel en efficiënt uitvoeren. Waardoor weinig tijd verloren gaat.

PTI maakt gebruik van alle mogelijke communicatiekanalen. De ervaring leert dat to-the-point informatie het beste wordt ontvangen door consumenten. Hierdoor bevorderen onze processen de servicewaardering en worden misverstanden voorkomen. Ook wordt het mislopen van afspraken tot een minimum beperkt. Het klachtenpercentage is hierdoor nihil en onze opdrachtgevers worden waargenomen als transparante en publieksgerichte dienstverleners. En dat is nu precies het doel.

Pragmatische aanpak

De oplossingen die wij aanbieden zijn sterk gestandaardiseerd. Waarom? Omdat de methodes die wij toepassen zich in de praktijk hebben bewezen. Mocht standaard toch niet bij uw situatie passen, dan stappen we over op maatwerk. Er is natuurlijk altijd ruimte voor pragmatische oplossingen. Want praktisch bezig zijn, dat zit per slot van rekening in onze natuur.

Meteropname

Meteropname is een belangrijk proces binnen de Energie & Water branche. Binnen het Waterdomein wordt er gebruik gemaakt van de traditionele meters die nog niet op automatische wijze meterstanden doorgeven aan de dienstverlener (het waterbedrijf). De klant moet dit zelf doen. Door het unieke multichannel communicatieproces wat PTI hanteert worden jaarlijks vrijwel alle meterstanden opgehaald. Het hulpmiddel die hier een grote bijdrage aan levert is de outputtool Communication on Demand.

Meterwissels

Binnen de Energiesector worden steeds meer traditionele meters vervangen door slimme meters. De meterwissel is een werkopdracht die uitgevoerd wordt door een monteur. Om binnen een bepaald tijdsbestek zo veel mogelijk wissels uit te voeren is een gedegen planning nodig. Door middel van de PTI planningstool kan dit. De werkbon app zorgt ervoor dat de monteur alle benodigde klantgegevens ter plaatse kan inzien. Daarnaast zijn alle benodigde gegevens rondom de werkopdracht binnen no-time aan te passen en te verzenden.

Voorbeelden oplossingen binnen uw branche:


Planning software


Werkbon app


Meteropname


Communication on Demand

Informatie aanvragen

Vul onderstaand contactformulier in. Er wordt binnen één werkdag contact met u opgenomen. Of stuur een e-mail naar support@pti.nl.

* Velden met een sterretje zijn verplicht.

Prettig om te ervaren hoe PTI met ons meedenkt en meedoet.”

- Evides

Snelheid van informatieverstrekking, storingsverhelping. Deskundigheid en kwaliteit.”

- Brabant Water

PTI denkt mee over de oplossingen.”

- Enexis

In nauwe samenwerking met PTI konden we het proces steeds verder optimaliseren.”

- Essent

Referenties

Kenter
Boels
Brabant Water
Liander
Bindinc
Total
DNWG
Interon
Essent
Enexis
Waternet
Vattenfall
Eneco
PWN
SVP
Westerpoort Warmte
WML
Baas
Evides
SSH
Brinck
Engie
IQ-Pass
Delta
RCN
Heijmans
Dunea