Nieuws

Spierathlon 2015 groot succes!

13-07-2015 | PTI heeft met drie teams deelgenomen aan de allereerste Spierathlon, georganiseerd door Spieren voor Spieren. In totaal namen er 111 teams aan deze unieke sporthappening deel aan de Ouderkerkerplas. In alle teams deden kinderen met een spierziekte, samen met gezonde spieren, mee aan een 1/8e triathlon. Het werd een geweldig succes, waar ook veel topsport ambassadeurs van de stichting aan meededen. Voor herhaling vatbaar, dat staat nu al vast.

Puur Sportplezier

Ook in de PTI teams werd samen met spierzieke kinderen strijd geleverd. Het eerste onderdeel was 500 meter zwemmen, daarna 20 kilometer fietsen en ‘last but not least’ 5 kilometer hardlopen. Het was indrukwekkend en emotioneel om te zien hoe de kinderen deze triathlon beleefden. Even geen zorgen, maar puur sportplezier, fantastisch! De foto aan de finish toont de blijdschap en zegt meer dan genoeg.

Geld voor onderzoek naar spierziekten
Naast sportieve prestaties werd er € 163.702 opgehaald om meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen mogelijk te maken. Ook dat is geweldig en de teller tikt nog door. Tot 30 Juni 2015 kan nog worden gesponsord (en daarna natuurlijk ook nog). We hopen dat de actiedoelstelling van € 200.000 wordt gehaald. Ook familie, vrienden, (zakelijke) relaties en andere betrokkenen hebben hun steentje bijgedragen en de PTI teams gesponsord. Dank daarvoor!

Onze helden
Onze dank gaat uit naar onze helden Freek, Sep, Gijs en Lennart, die samen met de PTI-ers Diane, Twan, Cees, Maaike, Patrick, Jan en Fabian een 1/8e triatlon aflegden allemaal in 1.46 uur. Ook de vrijwilligers Fatima, Zenna, Agnes, Flip, Carl en Ahmed willen we graag bedanken voor hun onmisbare inzet. Met elkaar hebben wij spierzieke kinderen een bijzondere sportdag laten beleven en hun leven voor één dag een beetje leuker kunnen maken. Dat is precies waar Spieren voor Spieren zich samen met Maatschappelijk Partner PTI enthousiast voor inzet.

Volgend jaar
Ook volgend jaar wil PTI weer graag aan deze Spierathlon deelnemen en hopen dat wij weer op uw steun, in welke vorm dan ook, mogen rekenen. De foto’s van deze Spierathlon staan inmiddels op de Spieren voor Spieren Facebookpagina: www.facebook.com/spierenvoorspieren en de uitslagen staan op: www.spierathlon.nl.

Referenties

SSH
Engie
Vattenfall
Interon
Westerpoort Warmte
Evides
Essent
Heijmans
WML
Brinck
Boels
Enexis
SVP
DNWG
Liander
PWN
Total
Baas
Delta
Eneco
Kenter
IQ-Pass
RCN
Dunea
Bindinc
Brabant Water
Waternet