Slimme meteropname: hoe werkt het?

Eenvoudig meterbeheer voor nutsbedrijven

Het bijhouden van meterstanden is cruciaal voor nutsbedrijven over de hele wereld. Of het nu gaat om elektriciteit, gas, water of andere nutsvoorzieningen, het nauwkeurig vastleggen van verbruiksgegevens is essentieel voor facturatie, analyse en planning. Daarom hebben wij 20 jaar geleden de meteropname app ontwikkeld. Wij nemen het hele proces rondom meterstanden opname volledig uit handen. Mét rendement.

Zij werken met onze meteropname oplossing

Dé oplossing voor het ophalen van meterstanden

Onze meteropname oplossing is al jarenlang een waardevolle tool voor grote nutsbedrijven in Nederland. Met onze meteropname applicatie kunnen consumenten heel makkelijk hun meterstanden doorgeven. De nutsbedrijven krijgen die gegevens meteen in hun systemen.

 

Omdat we al jaren meedraaien in de wereld van meteropname, weten wij wat werkt. We zorgen ervoor dat consumenten op het juiste moment de juiste communicatie aangeboden krijgen. Via brieven, e-mails en sms’jes worden consumenten geactiveerd om hun meterstand door te geven. Nutsbedrijven hoeven daar geen moeite meer voor te doen en consumenten kunnen hun meterstanden direct online of telefonisch doorgeven. En het werkt! Dankzij de goede communicatie halen we tot wel 95% van de meterstanden op, met een First-Time-Read (FTR) van 75%. Super eenvoudig én succesvol dus.

 

De meteropname app heeft zich de afgelopen 20 jaar bewezen als een onmisbaar instrument voor nutsbedrijven die streven naar efficiëntie, nauwkeurigheid en klanttevredenheid in hun meterbeheer. Onze meteropname app is een alles-in-één oplossing voor de uitdagingen waar nutsbedrijven vandaag de dag mee te maken hebben.

Ga verder met Metering as a Service

Met Metering as a Service breiden we meteropname op afstand uit met fysieke meteropname aan de deur. Volledig geautomatiseerd, zodat jij geen interne teams meer nodig hebt voor het meteropname proces.

Lees meer