Wij stellen je voor aan: Viktor, Financial Controller

Meet Viktor

Bij PTI draait alles om samenwerking, groei en ontwikkeling. Elke medewerker speelt hierin een onmisbare rol. En dat geldt ook zeker voor Viktor, onze Financial Controller. Viktor is al 5 jaar verantwoordelijk voor onze financiële administratie en speelt een cruciale rol in het waarborgen van een stabiele financiële basis. Meer weten over Viktor en het werk dat hij bij ons verricht? Lees dan snel verder.

In het begin was ik vooral bezig met het aanleveren van informatie, maar inmiddels ben ik actief betrokken bij het rapporteren aan het management. Ik ben gegroeid in mijn rol en heb me steeds meer kunnen richten op strategische rapportages.

Van stagiair naar Financial Controller

Viktor’s verhaal bij PTI begon tijdens zijn studie aan de Hogeschool Rotterdam. “Ik kwam hier terecht via een afstudeeropdracht. Tijdens mijn afstudeeropdracht begon ik al deels met het uitvoeren van werkzaamheden. Dat beviel zo goed dat ik hier ben blijven werken.”

 

5 jaar geleden was de financiële afdeling anders ingericht dan nu. “Toen ik hier begon, waren verschillende financiële taken verdeeld over de organisatie, en hadden we een externe boekhouder. Samen met een externe business controller heb ik toen meer structuur gebracht. Veel van de rapportagetaken die eerder bij de directie lagen, heb ik overgenomen.”

 

Een typische werkdag

“Mijn hoofdtaak is de financiële administratie op orde houden,” vertelt Viktor. “Ik verwerk inkomende facturen en zorg ervoor dat ze bij de juiste personen terechtkomen. Ik houd bij of we facturen op tijd betalen en controleer ook of onze leveranciers dat doen. Daarnaast rapporteer ik regelmatig aan het management over de financiële stand van zaken.”

 

Een typische werkdag voor Viktor begint rustig. “Ik start met het checken van mijn agenda en mailbox. Daarna werk ik de administratie bij en daar komen altijd nieuwe taken uit voort. Mijn taken verschillen, van analyses voorbereiden voor belangrijke vergaderingen tot het verwerken van facturen. Elke dag is anders.”

 

Naast de dagelijkse werkzaamheden speelt Viktor ook een rol bij het beheren van budgetten samen met andere afdelingen. “Ik werk nauw samen met Management, Sales, Development, HR en Marketing. Ook word ik bij projecten betrokken om vanuit mijn functie informatie te verstrekken.”

 

Ontwikkeling en doorgroeien

Viktor kijkt met trots terug op zijn groei binnen PTI. “Ik ben hier op een fijne manier binnengekomen en voelde me direct welkom. Al als stagiair werd ik als volwaardige collega behandeld.” In het begin was Viktor vooral bezig met het aanleveren van informatie, maar zijn rol is steeds strategischer geworden. “Nu ben ik actief betrokken bij het rapporteren aan het management en kan ik meer bijdragen aan de strategische kant van de organisatie.”

 

Volgens Viktor biedt PTI volop kansen. “Er is altijd uitdaging en je hebt voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen. Omdat we een kleiner MKB-bedrijf zijn, heb je veel vrijheid om je eigen taken in te vullen en dingen op jouw manier aan te pakken.”

 

Een belangrijke factor in Viktor’s werkplezier is de sfeer binnen het team. “Het leukste aan werken bij PTI is de groep mensen waarmee je samenwerkt. Het is een gezellige groep, waar ruimte is voor een grapje, maar we zorgen er ook voor dat het werk goed wordt gedaan. Het is een goede mix van professionaliteit en gezelligheid.”

 

Viktor zijn toekomst bij PTI

Als Financial Controller heeft Viktor al een stevige basis gelegd binnen PTI, maar hij heeft ook ambities voor de toekomst. “Mijn ambitie is om de organisatie nog beter neer te zetten, meer inzichten te verschaffen en uiteindelijk een betere sparringpartner voor het management te worden.”

 

In de toekomst ziet hij zichzelf in de rol van Business Controller, waar hij zich meer wil richten op de strategische kant van het bedrijf. En wie weet, misschien zelfs CFO. “Mijn ambitie is om meer te zien en ervaren, en om verder te groeien binnen PTI.”

 

Met Viktor is PTI verzekerd van een betrouwbare en ambitieuze collega die iedere dag zijn best doet om ons financieel steeds sterker neer te zetten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij PTI?

En net als Viktor op zoek naar een plek waar je kunt groeien? Bekijk onze vacatures!

Bekijk vacatures