Meteropname

Het inwinnen van meterstanden geheel geautomatiseerd.

PTI.nl / Oplossingen / Meteropname

Nutsbedrijven ontzorgen bij het collecteren en valideren van de meterstanden. Dat is de reden waarom het PTI meteropnameproces is ontwikkeld. Het inwinnen van de actuele meterstanden is een mix van zowel outbound klantcommunicatie als het collecteren van inbound responses én dat gebeurt met de ons meteropnameproces door middel van een aantal slimme werkprocessen.

Meteropname automatiseren

Het collecteren en valideren van de meterstanden; het is een langdurig en tijdrovend proces. Maar, zo hoeft het niet te zijn wanneer u kiest voor het PTI meteropnameproces. Door de inzet van onze dynamische workflow en een optimale mix van communicatie- en responskanalen behaalt u eenvoudig een opnamescore van 90% – 95%.

Voorbeelden van outbound communicatiemogelijkheden zijn het versturen van de meterkaart, brieven, e-mails, sms- en voiceberichten. Bij inboundcommunicatie kunt u denken aan het toepassen van een internet-applicatie, multisite, VRS, helpdesk, antwoordnummer & scanproces, fysieke meteropnemer en meterstanden API.

Validatie verzamelde standen

Naast het collecteren van de meterstanden helpen wij onze klanten bij het valideren van de verzamelde informatie. Dit gebeurt automatisch, maar het is tevens mogelijk om via onze applicatie handmatig data te verwerken. Afwijkingen kunnen zo eenvoudig worden doorgevoerd.

Alle gevalideerde meterstanden zijn direct inzichtelijk in onze webtool. Ons geavanceerde systeem wisselt informatie direct uit met de systemen van onze klanten. Actuele meterstanden kunnen zo op ieder gewenst moment worden ingezien en met elkaar worden vergeleken.

Multisite

Om het zakelijke segment goed te kunnen bedienen, biedt PTI een specifieke B2B oplossing c.q. applicatie voor het meteropnameproces. Hiermee worden adressen o.a. gebundeld in één account. Contactpersonen kunnen op deze wijze per locatie individueel worden benaderd voor het doorgeven van de meterstanden. Zo kan de contracthouder zorgdragen voor een correcte afhandeling, zonder zelfstandig de administratie bij te houden.

Beeldherkenningssoftware

Met onze beeldherkenningssoftware kunnen meterstanden met één foto van de meter worden opgenomen. Hiermee wordt de kans op het doorgeven van een verkeerde meterstand verkleind. Een nutsbedrijf ontvangt met één foto alle benodigde informatie zoals de meterstand, het merk en type van de meter en het meternummer. Op basis van deze input wordt er een correcte bepaling samengesteld zodat de consument een foutloze factuur ontvangt.

Ook consumenten profiteren

Naast het simpel en accuraat aflezen van de meterstand verzamelt de applicatie tegelijk, in één proces, belangrijke extra informatie. Nutsbedrijven krijgen zo per huisadres – letterlijk en figuurlijk – een compleet beeld van de meter en de meterstand. Zonder dat de consument hiervoor extra handelingen hoeft te verrichten. Zo profiteert ook de consument van deze toepassing.

Slimme meters & Verbruikskostenoverzicht (VKO)

Er wordt steeds meer rekening met het milieu gehouden. Het scheiden van afval is hier een voorbeeld van. Met een verbruikskostenoverzicht (VKO) kunnen consumenten hun verbruik over een bepaalde periode inzien, daarop anticiperen en op basis van historische datavergelijkingen maken. PTI maakt het mogelijk om simpel en snel inzicht te geven middels dashboards en VKO’s. Dit creëert bewustwording bij de consument waardoor zij bijvoorbeeld in staat zijn hun verbruik bij te stellen.

Informatie aanvragen

Vul onderstaand contactformulier in. Er wordt binnen één werkdag contact met u opgenomen. Of stuur een e-mail naar support@pti.nl.

* Velden met een sterretje zijn verplicht.

In nauwe samenwerking met PTI konden we het proces steeds verder optimaliseren.”

- Essent

Prettig om te ervaren hoe PTI met ons meedenkt en meedoet.”

- Evides

Snelheid van informatieverstrekking, storingsverhelping. Deskundigheid en kwaliteit.”

- Brabant Water

PTI denkt mee over de oplossingen.”

- Enexis

Referenties

Heijmans
Engie
Interon
Boels
Dunea
IQ-Pass
PWN
RCN
Essent
Liander
Westerpoort Warmte
SVP
WML
Vattenfall
Kenter
Total
Enexis
Eneco
Baas
Evides
Brabant Water
Brinck
Bindinc
SSH
Delta
Waternet
DNWG