Wij stellen je voor aan: Sybren, Junior Consultant

Meet Sybren

Als Junior Consultant staat Sybren dagelijks in contact met zowel onze klanten als onze eigen mensen. Verzoeken, nieuwe projecten en gecompliceerde vragen: Sybren komt veel tegen op een dag. Zo heeft hij momenteel de lead in het ontwikkelen van (algemene) data dashboards voor onze klanten. Hoe hij in zijn nieuwe functie terecht is gekomen en hoe het werken er bij PTI uitziet, vertelt hij graag.

Door de dag heen ben ik alert voor crisissituaties, maar houd ik me voornamelijk bezig met mijn klanten

De carrièreswitch

Sybren is op een bijzondere manier binnengekomen bij PTI. Niet via de traditionele sollicitatieroute, maar als klant met een missie: “Ik kwam eigenlijk binnen bij PTI als klant, ik werkte bij een andere partij. Zij hadden een planningssoftware nodig, waardoor ik bij PTI terecht ben gekomen,” vertelt Sybren.

 

Het was meteen raak tijdens de eerste ontmoeting, en nog geen twee maanden later was hij niet langer klant, maar ‘Product Owner’ bij ons. Dit jaar maakte Sybren de officiële overstap naar zijn nieuwe rol als ‘Junior Consultant’. Hij straalt enthousiasme uit over deze nieuwe uitdaging: “Het is echt een mooie uitdaging, dus tot nu toe beleef ik er heel veel plezier aan.”

 

 

Power-BI als springplank

De overstap naar zijn nieuwe functie is te danken aan Power-BI. Er ontstond zowel intern als extern interesse in Power-BI, waardoor Sybren de kans kreeg om zich hier verder in te ontwikkelen. Zijn groeiende vaardigheden leidden uiteindelijk tot de aanbieding van de functie ‘Junior Consultant’. Zijn taken als Junior Consultant zijn vergelijkbaar met die van ervaren consultants, maar dan in iets kleinere hoeveelheden. Zo heeft hij nu 4 klanten onder zijn hoede waar hij de verantwoordelijkheid voor draagt, namelijk: Inter-On, Kenter, BrabantWater en Hausheld.

 

Als Junior Consultant bij PTI is geen enkele dag hetzelfde. Zo is Sybren altijd druk met het optimaliseren van dashboards, het perfectioneren van klantmigraties en hij gaat regelmatig langs bij de klant om verbeteringen te bespreken. Maar ook onverwachte zaken hebben zijn aandacht nodig. Hij is altijd scherp op eventuele foutmeldingen in het systeem. Zodat hij altijd direct kan schakelen als het mis gaat en de klant er geen last van heeft. ”Door de dag heen ben ik alert voor crisissituaties, maar houd ik me voornamelijk bezig met mijn klanten.” licht Sybren toe.

 

 

De ideale werkplek

Voor Sybren is het vanzelfsprekend dat hij zijn werk interessant en leuk vindt. Maar volgens hem draait het bij PTI allemaal om het team. Zijn collega’s zijn de drijvende kracht achter zijn enthousiasme. Ondanks een (initiële) dagelijkse reistijd van vier uur, blijft hij gedreven. Dit is allemaal te danken aan de mensen, de positieve werkomgeving en het werk zelf.

 

‘’Als ik morgen de loterij win, zou ik alsnog bij PTI blijven werken.’’ zegt Sybren. Want anders zou hij de mensen en het constant ‘bezig zijn’ erg missen. De dynamiek en de werkzaamheden maken PTI een plek waar hij altijd wel iets te doen heeft. Hij zit nooit stil en dat past perfect bij hem.

 

Met een positieve blik op de toekomst lijkt Sybren zijn ideale plek bij PTI te hebben gevonden, waar zowel het werk als de mensen perfect op hem aansluiten.

 

Ben je enthousiast geworden van Sybren zijn werkervaring?

Vind bij ons je volgende uitdaging.

Werken bij PTI