Wij stellen je voor aan: Lidija, Software Tester

Meet Lidija

Lidija is de drijvende kracht achter de kwaliteit van onze PTI Planning Suite. Samen met haar team zorgt ze ervoor dat onze software vlekkeloos werkt voor onze klanten. Van het bedenken van nieuwe tests tot het rapporteren van bugs, geen dag is hetzelfde voor Lidija. Benieuwd hoe ze bij PTI terechtkwam en hoe een typische werkdag als Software Tester eruitziet? Lees dan verder!

Als je een baan wilt waarbij je niet veel hoeft na te denken, zoek dan geen carrière in software testing. Maar als je een beroep wilt dat je scherp houdt, is software testing een uitstekende keuze.

Waar het allemaal begon

Tijdens de coronapandemie besloot Lidija het roer om te gooien. Net verhuisd naar Nederland vanuit Servië, werkte ze al vanuit huis als software tester. Om zo goed mogelijk te integreren, wilde ze haar Nederlands verbeteren. Haar wens om Nederlands te leren en meer persoonlijke interactie te hebben, leidde tot haar besluit om de overstap te maken naar een Nederlands bedrijf. Zo vond ze haar weg naar PTI.

 

Een dag in het leven van Software Testing

Lidija’s dag bij PTI begint met een stand-up, een korte teammeeting volgens de scrum methode. Hierin worden de voortgang en eventuele obstakels besproken. De werkzaamheden variëren afhankelijk van de fase van de sprint: testcases schrijven en uitvoeren, nieuwe tests bedenken, bugs rapporteren en deelnemen aan meetings zoals sprint planningen en retrospectieven. Lidija doet het allemaal met veel plezier!

 

De essentie van Software Testing

Volgens Lidija draait het bij software testing om een mix van technische vaardigheden, analytisch denken en goede communicatie. Het werk is uitdagend door de complexiteit van moderne software en de dynamiek binnen het team. Dat houdt haar scherp en gedreven. “Het is cruciaal om aandacht voor detail te hebben, logisch te kunnen denken en goed te kunnen communiceren met developers en product owners. Bovendien moet een goede software tester bereid zijn om voortdurend te leren en zich aan te passen aan nieuwe technologieën en trends,” zegt ze.

 

Het werken bij PTI

“PTI biedt volop kansen voor professionele groei: trainingen, certificeringen (zoals ISTQB), leren op de werkvloer, mentorschap en het bijwonen van conferenties,” aldus Lidija. Ze waardeert vooral de mogelijkheid om verschillende projecten binnen het bedrijf te verkennen, wat haar helpt om haar vaardigheden verder te ontwikkelen en haar begrip van software testing te verdiepen.

 

“Ik geniet echt van het probleemoplossend karakter van mijn werk en het voortdurend leren van nieuwe technologieën.” De samenwerking met haar teamleden, het bijdragen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de PTI Planning Suite en de variatie van tests maken haar werk dynamisch en boeiend. De klanten waar ze voor werkt is ook een grote factor in haar werkplezier: “Het feit dat PTI klanten bedient met serieuze thema’s zoals water, energie en warmte, geeft mijn werk ook een gevoel van betekenis en impact.”

 

De toekomst van Software Testing

Lidija ziet een veelbelovende toekomst voor software testing met opkomende technologieën zoals AI, IoT en Machine Learning. “Ik verwacht dat deze evoluties nieuwe deuren zullen openen voor testers, waardoor het vak nóg uitdagender en boeiender wordt,” vertelt ze enthousiast. Lidija is vastberaden om samen met haar team voorop te blijven lopen bij deze ontwikkelingen en de nieuwste technologieën te integreren.

 

Met haar passie, gedrevenheid en de mogelijkheden binnen PTI, zal Lidija alleen maar verder groeien en een nog grotere impact maken. Dat weten we zeker!

Wil jij ook een carrière zoals die van Lidija?

Wij zoeken een nieuwe Software Tester! Vind bij ons je volgende uitdaging.

Naar de vacature