Nieuws

Tool voor anonimiseren van testdata

15-04-2019 | Sinds de introductie van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 zijn de eisen wat betreft gebruik van data aangescherpt. Dit betekent dat maatregelen moeten worden genomen om data van individuele personen te beschermen. Dat geldt ook tijdens een test van nieuwe functionaliteit met persoonsgegevens.  Als deze herleidbaar zijn naar een natuurlijk persoon door het gebruik van productiedata moeten deze geanonimiseerd worden.

Bij het testen op de acceptatieomgeving blijkt het voor gebruikers vaak lastig te zijn om informatie te anonimiseren. Daarom heeft PTI een speciale tool ontwikkeld die de productiedata ‘scrambled’ bij het uploaden zodat deze niet meer herleidbaar is. Bij het uploaden in de acceptatiedatabase zal de data standaard worden geanonimiseerd. Als de informatie al is geanonimiseerd is het mogelijk om middels een tic box de scrambler uit te zetten om de in te laden data verder ongemoeid te laten. Bijkomend voordeel van anonimiseren is dat de acceptatiedatabase met data dan niet meer onder de privacyregels valt.

Met de bovenstaande tool kunnen we de veiligheid van de data van uw bedrijf blijven garanderen en blijven voldoen aan de eisen van de wetgever en onze ISO 27001 certificering voor dataprotectie.

Specifieke vragen over het gebruik van de scramble functie kunt u stellen via de supporttool.

Contact

Adres
Korenmolenlaan 1C
3447 GG Woerden

Bel ons gerust!
0348 - 466888

Vragen?
support@pti.nl