Slimme warmtemeter nu aan de beurt

PTI.nl / Nieuws / Slimme warmtemeter nu aan de beurt

In navolging van de grootschalige uitrol van de Slimme Meter voor elektriciteit en gas stemde de Tweede Kamer in met de wetwijziging waarmee energieleveranciers uiterlijk in 2027 de huidige warmtemeters moeten verslimmen. Dit gebeurt door een slimme warmtemodule aan de warmtemeter te koppelen. Deze kan de energieleverancier op afstand uitlezen.

Duurzame alternatieven

Nu de afronding van het project voor de netbeheerders in zicht komt, krijgen de warmteleveranciers daar een nieuw, groot en intensief project voor terug; de warmtetransitie. Een project dat samenhangt met veel uitdagingen, beperkingen kent en bestaat uit verschillende fases.

De eerste stappen zijn al gezet. Nieuwbouwwoningen worden sinds juli 2018 al niet meer aangesloten op gas. Daar wordt al gebruik gemaakt van warmte. Oude niet-werkende installaties, vooruitstrevende huishoudens die verduurzamen en reeds geplande renovaties zijn gevolgd. Waarna het grote puzzelen begint. De planner krijgt het weer druk!

Planning

Deze langdurige transitie vraagt om een georganiseerde uitrol. Zeker nu met de groei van duurzame alternatieven zoals de warmtenetaansluitingen en de daarbij behorende verplichting om bestaande meters te vervangen.

 Doordat de werkzaamheden zich afspelen bij particulieren achter de voordeur is het belangrijk dat – naast een strakke organisatie – ook een mensgerichte aanpak wordt gehanteerd. Het (tijdig) informeren van de consument is dan ook een onmisbaar onderdeel. Door dit te doen zie je dat hij of zij eerder geneigd zal zijn mee te werken.

 PTI Planning Suite

PTI is een prominente partner voor de warmtebedrijven bij de verslimming van de warmtemeter. Door onze jarenlange ervaring in de energiewereld en alle transities die daarbij zijn komen kijken is onze software bij uitstek geschikt voor de uitrol van de Slimme Warmtemeter.

 PTI beschikt met PTI Planning Suite over modulaire software die garant staat voor een efficiënte planning van de werkzaamheden. De monteurs gebruiken onze Mobile App om eenvoudig de verrichtte werkzaamheden vast te leggen.

 Als erkende partner voor bijna alle energieleveranciers voor meteropname, meter wisselen en ijken verzorgen wij het gehele proces; van het plannen van de werkzaamheden, de communicatie met de klant, tot een eenvoudig hanteerbare app voor de buitendienstmedewerkers.

Contact

Adres
Korenmolenlaan 1C
3447 GG Woerden

Bel ons gerust!
0348 - 466888