Efficiënt en duurzaam laden: PTI en Inter-on schouwen laadpalen voor Equans

PTI en Inter-on schouwen laadpalen voor Equans

Bij PTI staan we niet alleen voor ontwikkeling en verandering binnen ons bedrijf, maar ook voor een duurzame toekomst. Daarom zijn we trots om ons nieuwe project te introduceren: het duurzaam en efficiënt schouwen van laadpalen voor Equans.

De uitdaging

Met de stijgende populariteit van elektrische auto’s, is het belangrijk om het opladen van deze voertuigen zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Het schouwen van laadpalen is hierbij een cruciale stap. PTI heeft de opdracht gekregen om een grote populatie laadpalen voor Equans te inventariseren. Om ervoor te zorgen dat het schouwen correct wordt uitgevoerd én alle data inclusief foto’s direct worden terug geleverd aan Equans, wordt er gebruik gemaakt van de PTI Planning Suite.

 

Het project vraagt om een goed georganiseerde buitendienst. Voor het uitvoeren van dit soort buitendienst werkzaamheden werkt PTI vaak samen met partner Inter-on. Inter-on is een expert als het draait om energiediensten. Zij zorgen voor de uitvoering van de monteurswerkzaamheden, PTI voor een efficiënte planning en directe data-uitwisseling met Equans.

 

 

De aanpak

Met het gebruik van de PTI Planning Suite heeft Inter-on een oplossing gevonden voor het correct uitwisselen van data en foto’s. PTI zorgt voor een robuuste data-uitwisseling tussen PTI en Inter-on, en tussen PTI en Equans. Zo weet de buitendienst precies welke informatie opgehaald moet worden bij het inspecteren van de laadpalen.

 

De buitendienstmedewerkers van Inter-on krijgen ieder een aantal opdrachten toegewezen via de Verdeeltool. Met deze module van de PTI Planning Suite kunnen eenvoudig opdrachten aan medewerkers worden toegewezen waarin ook een begin- en einddatum voor de werkzaamheden is vastgelegd. Vervolgens krijgen de medewerkers de opdrachten aangeboden op de Mobile App van PTI. Per opdracht leggen zij de reeks aan werkzaamheden vast en kunnen ze elke taak afvinken volgens de overeengekomen workflow.

 

Tijdens het schouwen worden de laadpalen geïnspecteerd op de technische staat. Meterstanden worden opgenomen en gevalideerd op basis van de laatst bekende meterstanden. Het is verplicht om foto’s te maken en in de app staat duidelijk omschreven aan welke eisen de foto’s moeten voldoen. Op deze manier worden de laadpalen op een efficiënte en duurzame manier geïnspecteerd.

 

De impact

Door de inzet van de PTI Planning Suite in combinatie met Inter-on, wordt het schouwen van laadpalen voor Equans op een efficiënte en duurzame manier uitgevoerd. Hierdoor kan Equans snel beschikken over accurate informatie en inzicht krijgen in de technische staat van de laadpalen.

 

Inter-on voert de klus uit en PTI zorgt voor een strakke planning met zo min mogelijk reisbewegingen (en dus minder CO2 uitstoot). Het resultaat? Sneller en beter laden van elektrische auto’s: een dikke win-win!

 

 

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor jouw werkzaamheden?

Vraag vrijblijvend een demo aan. Binnen één uur nemen we je mee in alle ins en outs van de PTI Planning Suite.

Demo aanvragen