Nieuws

Opnemen meterstand met één foto

23-03-2019 | Het opnemen van de meterstand door met je mobiele apparaat een foto te maken? Dat kan! Dat is een grote vooruitgang. Het verkleint de foutkans op het doorgeven van de verkeerde meterstand. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe applicatie voor meteropname hebben Clockworks en PTI hun krachten gebundeld.

Ook consumenten profiteren
Naast het simpel en accuraat aflezen van een meterstand verzamelt de applicatie tegelijk, in één proces, belangrijke extra informatie. Nutsbedrijven krijgen per huisadres, letterlijk en figuurlijk, een compleet beeld van de meter en de correcte meterstand. Ook consumenten profiteren.

Foutloze factuur
Het doorgeven van meterstand wordt nog eenvoudiger en nauwkeuriger. Met slechts één foto geven zij aan het nutsbedrijf alle nodige informatie door voor een correcte bepaling van het verbruik en ontvangen zij daarvoor een foutloze factuur.

Pilot
De pilot van de allereerste meteropname applicatie in combinatie met de beeldherkenningssoftware van Clockworks heeft met succes plaatsgevonden. Bij ruim 98% van de foto’s werd de juiste stand uitgelezen. Met de Computer Vision technologie worden beelden door een computer uitgelezen. Zelfs wanneer de meter vuil is, of de foto vanuit een vreemde hoek is genomen, lukt dat en weet de software gegevens, zoals de meterstand, merk/type van de meter en het meternummer, af te lezen.

Referenties

Liander
Dunea
DNWG
Eneco
WML
Heijmans
Engie
Bindinc
Evides
Waternet
PWN
Kenter
Total
Enexis
Westerpoort Warmte
Boels
Brabant Water
RCN
SSH
Baas
Delta
IQ-Pass
Essent
Vattenfall
Interon
Brinck
SVP