Heijmans en PTI breiden samenwerking uit

Heijmans en PTI gaan samen door

Nieuwe dienstverlening rond de installatie van split unit airconditioners waarbij het gehele proces van A tot Z efficiënt afgehandeld wordt. In een notendop is dat de inhoud van de intensievere samenwerking die Heijmans en PTI met elkaar aangaan. Een mooie aanvulling op de gezamenlijke ambitie om alle kort cyclische werkzaamheden van Heijmans middels de PTI Planning Suite te laten verlopen.

Wettelijke installatiecheck verplicht

Bij de montage en installatie van split unit airconditioners vormt voor consumenten het sluitstuk de grootste uitdaging. “Omdat de installaties gevuld zijn met een milieubelastend koudemiddel moet in Nederland een gecertificeerd monteur de wettelijke installatiecheck verzorgen. Dat mogen consumenten niet zelf doen, want als het mis gaat en het koudemiddel lekt weg, begaat de consument officieel een milieudelict.”

Het in bedrijf stellen van een split unit airconditioning moet volgens de voorschriften door een BRL100 of BRL200 gecertificeerde monteur gedaan worden. Opdrachtgever PVG gaat hiervoor in zee met Heijmans.

 

Gezamenlijk verleden

Met de overname van Brinck Groep door Heijmans betrad de aannemer in 2013 de markt voor het leveren en wisselen van electriciteit-, gas-, water en warmtemeters. Brinck Groep maakt voor het uitvoeren van deze werkzaamheden gebruik van de diensten van PTI. Dat gaat van het plannen van de opdrachten bij de monteurs tot het informeren van de consument over het ophanden zijnde werk en het afhandelen van de werkzaamheden op de Mobile App.

 

PTI Planning Suite

Met PTI Planning Suite is Heijmans ervan verzekerd dat werkzaamheden van aanlevering tot oplevering worden afgehandeld. Medewerkers binnen en buiten beschikken over de juiste middelen. Consumenten worden vroegtijdig geïnformeerd en betrokken bij de ophanden zijnde werkzaamheden. Opgedeeld in fases ziet dat er als volgt uit:

 

  • Heldere afspraken
    Om de werkzaamheden van Heijmans goed in te kaderen, gaat PVG consumenten duidelijk aangeven wat ze zelf al moeten doen voordat de monteur langskomt. “Die komt voor de finale koppeling, dus dan moet het voorbereidende werk wel gedaan zijn. Als bij aankomst de beide units nog in de doos staan, maakt de monteur rechtsomkeert.”

 

  • Inzet klantenportaal
    Om het de consumenten makkelijk te maken om snel een afspraak in te plannen met een gecertificeerd monteur wordt de consument via een QR-code op de verpakking van iedere Qlima split unit airconditioner geleid naar een klantenportaal. Op dit portaal zien consumenten direct de beschikbare dagen en tijden en kunnen ze snel en eenvoudig een afspraak maken. PTI zorgt ervoor dat de getoonde dagen en tijden real-time worden gegenereerd en aansluiten op de meest efficiënte planning van Heijmans.

 

  • Vervolgstappen
    De door de consument gemaakte afspraak is voor Heijmans feitelijk het startschot. De consument wordt verzocht foto’s aan te leveren zodat er een digitale “schouw” kan plaatsvinden. Bij akkoord zal de afspraak vrijgegeven worden. Bij twijfel zal er contact worden opgenomen met de consument.Op basis van woonplaats consument en type airco wordt de juiste monteur geselecteerd en kunnen de werkzaamheden op locatie uitgevoerd worden. Na vastlegging van de werkzaamheden met de Mobile App wordt een certificaat opgesteld die de consument een uitgebreide garantie biedt.

150.000 huisbezoeken per jaar

Het beursgenoteerde Heijmans Infra is een van de grootste bouwers van Nederland en realiseert grote infra- en woningbouwprojecten. “Binnen die projecten zijn veel monteurs actief. Bijvoorbeeld om de woningen aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Maar dat is niet het enige. De monteurs van Heijmans komen ook aan huis om energiemeters te vervangen of laadstations voor elektrische auto’s te installeren. Zo is Heijmans goed voor 150.000 huisbezoeken per jaar. Die gecertificeerde monteurs gaan nu ook namens PGV op pad om de split unit airconditioners te checken op deugdelijke installatie”.

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor jouw werkzaamheden?

Vraag vrijblijvend een demo aan. Binnen één uur nemen we je mee in alle ins en outs van de PTI Planning Suite.

Demo aanvragen