De ontwikkeling van PTI GO: developers Sjoerd en Ruben vertellen meer

De totstandkoming van PTI GO

Softwareontwikkeling zit in ons DNA. Dus toen Ruben en Sjoerd, twee van onze getalenteerde fullstack developers, merkten dat onze bestaande planningssoftware niet optimaal was voor eenvoudigere planningswerkzaamheden, besloten ze om zelf een oplossing te creëren. Dit leidde tot de ontwikkeling van PTI GO, een intuïtieve en efficiënte planningsoplossing voor gestandaardiseerde planningswerkzaamheden.

We wilden iets bouwen dat beter aansloot bij de behoeften van onze klanten.

Een gedeelde visie voor innovatie
Het idee voor PTI GO ontstond uit een gedeelde visie van Ruben en Sjoerd. Ze zagen dat hoewel onze bestaande planningssoftware uitstekend werkte voor klanten met complexe planningen, andere klanten behoefte hadden aan een eenvoudiger alternatief. “Het viel ons op dat sommige klanten moeite hadden met de vele mogelijkheden,” zegt Sjoerd. “We wilden iets bouwen dat beter aansloot bij de behoeften van deze klanten.”

 

De eerste meters
Tijdens een hackathon eind 2022 begonnen Ruben en Sjoerd met de eerste verkenningen. “We wilden meer controle hebben,” vertelt Ruben. “Tijdens de eerste hackathon hebben we een basis opgezet en gekeken naar welke open-source libraries we konden gebruiken.” In maart 2023, tijdens de tweede hackathon, werd hun Proof of Concept omgetoverd tot een werkend product. “Het was even flink doorzetten, maar we kregen het voor elkaar.” voegt Ruben toe.

 

Focus op gebruikersgemak
Bij de ontwikkeling van PTI GO stonden twee zaken centraal: het moest goed aansluiten op de bestaande PTI Planning Suite en eenvoudig in gebruik zijn. “Simpliciteit was altijd de focus,” legt Sjoerd uit. “Niet al onze klanten hebben de functies van de uitgebreide planningssoftware nodig. Ze willen snel aan de slag kunnen.” Ruben vult aan: “Het algoritme voor de planning moest licht zijn, en de gebruikersinterface intuïtief. We hebben veel aandacht besteed aan het versleepbare planbord en de integratie van reistijden.”

 

Een geïntegreerd product
PTI GO is ontworpen om de klanten met gestandaardiseerde planningswerkzaamheden te helpen hun werkprocessen beter te stroomlijnen en efficiënter te werken. “Het grootste verschil nu is dat PTI GO alles in één systeem biedt,” legt Sjoerd uit. “Geen externe synchronisaties meer; alles communiceert direct met elkaar. Het beheren van monteurs gebeurt nu op één plek, wat het voor onze klanten veel makkelijker maakt.”

 

Een succesvolle lancering
Sinds mei 2024 is PTI GO live en wordt het succesvol gebruikt door twee klanten. “Het is geweldig om te zien dat onze eerste klanten zeer tevreden zijn met de software,” zegt Sjoerd. “Binnenkort wordt de derde klant geïntegreerd op PTI GO, en we zijn ervan overtuigd dat zij dezelfde positieve ervaring zullen hebben.”

 

De ambitie voor PTI GO is duidelijk: het systeem verder ontwikkelen en tegelijkertijd eenvoudig houden. Momenteel is het ideaal voor buitendienstteams van 10 tot 50 medewerkers. Maar in de toekomst zal dit aantal gaan groeien. Sjoerd en Ruben zijn optimistisch over de toekomst: “We zijn super blij met hoe het er nu uitziet en willen dat het slaagt. De eerste klanten zijn erg tevreden, dat geeft ons super veel voldoening!”

Alles over Sjoerd

Sjoerd is een ervaren fullstack developer die zich specialiseert in back-end ontwikkeling. Hij begon in 2021 bij PTI en heeft sindsdien gewerkt aan het optimaliseren van complexe algoritmes en het bouwen van robuuste, schaalbare systemen. Sjoerd’s technische vaardigheden en oplossingsgerichte aanpak zijn essentieel voor onze softwareontwikkeling.

Ook werken bij PTI?

Alles over Ruben

Ruben is een getalenteerde fullstack developer met een sterke focus op front-end ontwikkeling. Sinds hij in 2020 bij PTI kwam, heeft hij zijn passie voor intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces ingezet om producten zoals PTI GO tot leven te brengen. Ruben’s expertise zorgt ervoor dat onze software zowel functioneel als visueel van het hoogste niveau is.

Ontdek het hele team

Meer weten over PTI GO?

Lees dan ons blogartikel over de functionaliteiten en voordelen van onze nieuwste tool.

Lees meer