Testimonial Floris Zaal – Eneco

Floris Zaal van Eneco over onze samenwerking.

Onlangs ontvingen we een geweldig testimonial van onze relatie Floris Zaal (Procesexpert Marktfacilitering bij Eneco). Floris gaat na een lange en mooie carrière per 1 mei weg bij Eneco en schreef hoe hij terugkeek op een fijne samenwerking.

 

Beste Jan, Ramon en alle andere vrienden van PTI,

 

Na ruim 40 jaar trouwe dienst bij Eneco heb ik besloten om per 1 mei met vervroegd pensioen te gaan. In die periode is mij maar 1 leverancier waarbij ik zulke warme gevoelens draag om via deze mail jullie te bedanken voor de prettige samenwerking.

 

Onze relatie gaat zover terug dat ik dat ik het zelf precies niet meer weet. Het oudste mailtje dat ik nog heb kunnen vinden dateert van Carla van Zuylen van 12-02-2003 betreft mailing ter post.

 

Medio 2008 zijn de netbeheerders zelf de meterstanden gaan opnemen en hadden we tijdelijk geen contract meer met PTI. In 2010 heeft Eneco voor een andere partij (kostenoverweging) gekozen om het switch- en verhuisproces daar te beleggen. Door SOW 1 aug 2013 waarbij de energieleveranciers zelf verantwoordelijk werden voor de meteropname heeft Eneco opnieuw gekozen voor PTI om de meterstanden data te gaan collecteren.

 

Ik heb daar erg mijn best voor moeten doen om het management te overtuigen om opnieuw te kiezen voor PTI. Kennis en ervaring toonde mij aan dat PTI toch op eenzame hoogte staat betreft het collecteren van de meterstanden. Wat was ik blij met die keuze, het nam bij mij veel stress weg.

 

Samen met Ramon hebben we een proces opgesteld waarbij ik een dashboard heb mogen laten maken waarbij we veel inzicht hebben gekregen en het proces maximaal hebben kunnen optimaliseren. Tot op de dag van vandaag heb ik die methodiek niet meer losgelaten.

 

Maar helaas aan alle mooie dingen komen een eind. Eneco moest op de productiekosten gaan letten en hebben we moeten “hakken” in enkele processen die voor ons niet echt rendabel waren zoals VRS. Wat uiteindelijk heeft geleid dat we in 2017 heel het proces hebben teruggehaald en zelf zijn gaan collecteren.

 

Ik heb daar zelf altijd een beetje rotgevoel over gehad omdat we een optimaal proces hebben kunnen maken die ik 1 op 1 naar binnen heb gehaald. Maar dit was echt alleen een kostenoverweging.

 

Ik denk echt met warme gevoelens terug aan PTI en door de altijd prettige samenwerking heb ik me verder kunnen ontwikkelen in mijn carrière waarvoor nogmaals dank.  Als ik nog iets voor jullie kan betekenen laat het dan even weten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Floris Zaal

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze support afdeling!

Neem contact op